Cerasuolo d'Abruzzo DOC Biologico (Růžové)
Kategorie: | Růžové |
---|
Etiketa, která ve svých jednoduchých a stylizovaných formách obsahuje základní prvky přírody ve snaze představit úzké pouto mezi jejich víny a přírodou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo na počátku roku 1900, kdy se dědeček Antonio společně se svým otcem Adamem rozhodli věnovat výrobě a později i prodeji vína. Jejich specifikum spočívalo v technice konzervace moštu, který byl uchován v malých hliněných amforách zvaných „Zirre". Jedná se o starodávné nádoby, ve kterých víno dozrálo a zachovalo si svoje aroma. Po přelití do „varili“ (malých dřevěných sudů) byl mošt naložen na hřbety mulů a přepraven a prodán v tavernách v Bucchianico, městečku na okraji starověkého Teate.
Po konci válečných konfliktů byla půda rozdělena mezi jednotlivé děti. Činnost v důsledku nevyhnutelné hospodářské krize postupně upadala, avšak vášeň k danému řemeslu nadále proudila v žilách potomků jako sladký mošt.
V roce 2008 se Carmine (syn Antonia) a jeho syn Adamo rozhodli pustit do nového dobrodružství a založili skutečné vinařství zaměřené na výrobu vína z vysoce kvalitních hroznů. Po smrti Carmineho převzal podnik mladý Matteo. Od té doby došlo k rozvoji ekologického zemědělství se zaměřením na respektování a revitalizaci půdy, šetrnému zpracování a skladování hroznů, vše v souladu s prastarými životními cykly. Synergie mezi inovací a tradicí je filozofií Adama a Mattea, otce a syna, kteří společně vedou vinařství od roku 2016.