Crianza Ecológico DOC Rioja (červené)

Skladem (>5 ks)
Značka: Forcada
329 Kč
Kategorie: Červené

Crianza je označení pro vína z oblasti Rioja, která zrají alespoň 12 měsíců.

Vinice, ze které pochází Crianza Ecológico, je stará více než 65 let, nachází se v nadmořské výšce 600 až 800 m a je součástí biosférické rezervace.


ODRŮDA
80 % Tempranillo, 18 % Garnacha, 2 % Graciano
VINAŘSTVÍ
Ekologické
SKLIZEŇ
Ruční sběr. Hrozny jsou odstopkovány.
ZRÁNÍ
Probíhá předfermentační macerace v nerezových tancích při teplotě 5 °C. Poté následuje kvašení při teplotě 25 °C po dobu 10 dnů, dále probíhá macerace se slupkami pro extrakci barvy po dobu 6 dnů a 12 měsíců zraje v nových sudech z amerického a francouzského dubu.
ANALÝZA
Alkohol: 14,9 %
CHARAKTEROVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI
Víno má intenzivní rubínovou barvu s odstínem granátového jablka. Ve vůni osloví maliny, ostružiny, třešně a káva. V chuti je cítit kakao, balzamiko a červené kandované ovoce.
DOPORUČENÍ SOMELIÉRA
Vhodné k pokrmům s vyšším obsahem tuku (masu, stařeným steakům), ale i k pastě, například s ragů z divočáka.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Forcada je rodinné vinařství, které se nachází v Rincón de Olivedo, malé vesnici na jihovýchodě autonomní oblasti La Rioja. Vinařství leží uprostřed biosférické rezervace, v oblasti, která je považována za privilegovanou enklávu v pohoří Alcarama, kde vynikající půdní a klimatické podmínky přispívají k vynikajícímu zrání jejich prakticky ekologických hroznů.

Již v roce 1910 zdědil Marcos Forcada po svém otci několik vinic, které byly schopné přežít fyloxeru (škůdce mšička révokaz), a vysadil nové, které se zachovaly dodnes. Poté přestavěl staré vinařství a zahájil své vinařské dobrodružství. Postupem času však začala stará budova chátrat, až zpustla. V roce 2001 se David Forcada s ohledem na to, že rekonstrukce byla téměř nemožná, rozhodl postavit nové vinařství. Nyní má vinařství moderní zázemí, které zahrnuje nejnovější technologické vymoženosti a umožňuje zpracovat přibližně milion kilogramů hroznů.

“Tento prostor je vybaven francouzskými a americkými dubovými sudy a poskytuje našemu vínu optimální teplotu k dosažení jeho vynikající kvality. Rozsáhlé zkušenosti s pěstováním révy a vhodně provedená technologie jsou klíčovými faktory pro získání dobře strukturovaných, elegantních vín.”