Garnacha DOC Rioja (červené)

Skladem (>5 ks)
Značka: Forcada
449 Kč
Kategorie: Červené

Tato Garnacha z vinic starých 50 až 90 let se pěstuje na malebných kopcích pohoří Rioja v nadmořské výšce nejméně 800 metrů. Jedná se o jedinečné terroirové víno známé svou intenzivní červenou barvou. Je silné a komplexní, ale zároveň skvěle pitelné.

 

ODRŮDA
100 % Garnacha
VINAŘSTVÍ
Ekologické
SKLIZEŇ
Ruční sběr. Hrozny jsou odstopkovány.
ZRÁNÍ
Probíhá předfermentační macerace v nerezových tancích při teplotě 5 °C. Poté následuje kvašení při teplotě 25 °C po dobu 10 dnů a následná macerace se slupkami pro extrakci barvy po dobu 6 dnů.
LAHVOVÁNÍ
20 000 lahví
ANALÝZA
Alkohol: 15 %
CHARAKTEROVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI
Víno má intenzivní a jasnou třešňovou barvu s odstínem granátového jablka. Vůně je komplexní a dokonale vyvážená, vyznačuje se zralým ovocem, kakaem, kořením a dřevem. Chuť je silná, ale elegantní, můžete pocítit například nazrálé červené ovoce, hořkou čokoládu nebo kořeněné tóny (hřebíček). Víno má krásnou a dlouhou dochuť.
DOPORUČENÍ SOMELIÉRA
Vhodné ke grilovanému červenému masu, například steaku ze svíčkové nebo jehněčímu, bohatému dušenému masu, dále k sýrovým pokrmům, jako jsou lasagne nebo rizoto s parmazánem. Hodí se ale také k dezertům, zejména s hořkou čokoládou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Forcada je rodinné vinařství, které se nachází v Rincón de Olivedo, malé vesnici na jihovýchodě autonomní oblasti La Rioja. Vinařství leží uprostřed biosférické rezervace, v oblasti, která je považována za privilegovanou enklávu v pohoří Alcarama, kde vynikající půdní a klimatické podmínky přispívají k vynikajícímu zrání jejich prakticky ekologických hroznů.

Již v roce 1910 zdědil Marcos Forcada po svém otci několik vinic, které byly schopné přežít fyloxeru (škůdce mšička révokaz), a vysadil nové, které se zachovaly dodnes. Poté přestavěl staré vinařství a zahájil své vinařské dobrodružství. Postupem času však začala stará budova chátrat, až zpustla. V roce 2001 se David Forcada s ohledem na to, že rekonstrukce byla téměř nemožná, rozhodl postavit nové vinařství. Nyní má vinařství moderní zázemí, které zahrnuje nejnovější technologické vymoženosti a umožňuje zpracovat přibližně milion kilogramů hroznů.

“Tento prostor je vybaven francouzskými a americkými dubovými sudy a poskytuje našemu vínu optimální teplotu k dosažení jeho vynikající kvality. Rozsáhlé zkušenosti s pěstováním révy a vhodně provedená technologie jsou klíčovými faktory pro získání dobře strukturovaných, elegantních vín.”