Nube Tempranillo Blanco DOC Rioja (bílé)

Skladem (>5 ks)
Značka: Leza García
279 Kč
Kategorie: Bílé

Nube Tempranillo Blanco je jedinečné bílé víno vyrobené ze vzácné odrůdy Tempranillo, která se pěstuje výhradně v oblasti Rioja. Vinice se nacházejí v oblasti Valpierre (Alto Najerilla), která je díky své vysoké nadmořské výšce pro pěstování révy omezená. Hrozny Tempranillo Blanco se sklízejí v noci ve druhém zářijovém týdnu, aby se zachovala jejich čerstvost.

 

ODRŮDA
100 % Tempranillo Blanco
SKLIZEŇ
Sklizeň probíhá v noci ve druhém zářijovém týdnu.
ZRÁNÍ
Po sklizni se provádí předfermentační macerace za studena, aby se získala požadovaná aromata, následuje lehké lisování a kvašení čistého moštu v nerezových tancích.
ANALÝZA
Alkohol: 13,5 %; Kyselost: 5,4 g/l; Zbytkový cukr: 1,7 g/l.
CHARAKTEROVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI
Víno má jasně žlutou barvu se zelenkavými odlesky, je čisté a jasné. Vůně je intenzivní a komplexní, s tóny bílého ovoce, jako je hruška, a květinovými tóny. V chuti je víno dobře strukturované a vyvážené, s dobře integrovanou kyselinkou. Závěr je kulatý a dlouhý, s příjemnou ovocnou dochutí.
DOPORUČENÍ SOMELIÉRA
Toto víno je ideální k aperitivům a skvěle se kombinuje s kořeněnými pokrmy, bílými masy, mořskými plody a rybami.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Leza García je malé rodinné vinařství v srdci Rioja Alta s vinicemi v údolí Najerilla a Sonsierra. Vinařství v současné době řídí bratři Luis Fernando, Juan Angel a Donato, kteří jsou již třetí generací. Vinařství vzniklo v roce 1920, kdy Juan Leza Arenzana začal pěstovat hrozny ve svém rodném městě Uruñuela. Čtvrtou generaci rodiny Leza García dnes zatím zastupuje Sergio Leza, který působí jako manažer exportu.

Leza García obhospodařuje 135 ha vinic, které poskytují rozmanité podmínky pro pěstování hroznů, různorodé půdy a mikroklima v nadmořské výšce 500 až 700 metrů. Její vinice tvoří ze 70 % červené a z 30 % bílé hrozny.

“Naše vinice mají výsadní klimatické podmínky pro pěstování hroznů díky souběhu kontinentálního a středomořského klimatu se značnými teplotními rozdíly mezi dnem a nocí.”

Výrobu vína má na starosti enologický veterán Rodrigo Inza. Bílá vína jsou svěží a řízná, červená jsou příjemně vyvážená, koncentrovaná a vyznačují se tradičním stylem.