Sauvignon Blanc DOC Rioja (bílé)

Skladem (>5 ks)
Značka: Forcada
299 Kč
Kategorie: Bílé

Sauvignon Blanc je bílé výstavní víno rodiny Forcada. K růstu a dozrávání potřebuje hodně energie, která umožní vyniknout jeho charakteru. Krátké zrání v dubových sudech charakterizuje toto víno. Elixír života, který jako by ani sám nestárnul...  Krásné a komplexní, přesto skvěle pitelné.

 

ODRŮDA
100 % Sauvignon Blanc
VINAŘSTVÍ
Ekologické
SKLIZEŇ
Ruční sběr. Hrozny se sbírají v noci, poté se odstopkují.
ZRÁNÍ
Macerace před kvašením v nerezové nádrži při teplotě 5 °C. Pneumatické lisování. Kvašení při 10 °C po dobu 20 dnů. Zraje 4 měsíce v nových sudech z amerického a francouzského dubu.
ANALÝZA
Alkohol: 13,5 %
CHARAKTEROVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI
Žlutá barva s čistými jasnými narůžovělými tóny. Velmi intenzivní svěží ovocná vůně, která připomíná exotické ovoce, citrónovou kůru, ale i tóny kávy. V chuti spontánně osvěžující, zralý citron s hřejivou vanilkou v pozadí.
DOPORUČENÍ SOMELIÉRA
Toto víno se skvěle kombinuje se sýry, lehce grilovaným nebo dušeným masem, mořskými plody, sushi.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Forcada je rodinné vinařství, které se nachází v Rincón de Olivedo, malé vesnici na jihovýchodě autonomní oblasti La Rioja. Vinařství leží uprostřed biosférické rezervace, v oblasti, která je považována za privilegovanou enklávu v pohoří Alcarama, kde vynikající půdní a klimatické podmínky přispívají k vynikajícímu zrání jejich prakticky ekologických hroznů.

Již v roce 1910 zdědil Marcos Forcada po svém otci několik vinic, které byly schopné přežít fyloxeru (škůdce mšička révokaz), a vysadil nové, které se zachovaly dodnes. Poté přestavěl staré vinařství a zahájil své vinařské dobrodružství. Postupem času však začala stará budova chátrat, až zpustla. V roce 2001 se David Forcada s ohledem na to, že rekonstrukce byla téměř nemožná, rozhodl postavit nové vinařství. Nyní má vinařství moderní zázemí, které zahrnuje nejnovější technologické vymoženosti a umožňuje zpracovat přibližně milion kilogramů hroznů.

“Tento prostor je vybaven francouzskými a americkými dubovými sudy a poskytuje našemu vínu optimální teplotu k dosažení jeho vynikající kvality. Rozsáhlé zkušenosti s pěstováním révy a vhodně provedená technologie jsou klíčovými faktory pro získání dobře strukturovaných, elegantních vín.”